Nieuws

‘’We zijn een echt team’’

Maak kennis met: Sietse Schipper, monteur bij Schipper Farm Tech

Wie ben jij?
Ik ben Sietse Schipper (nee, niet de zoon van), 19 jaar oud en ik woon in Putten.

Hoe ben jij bij Schipper Farm Tech terechtgekomen?
Ik heb de opleiding Mechatronica niveau 4 gedaan. Tijdens mijn opleiding heb ik 1,5 jaar lang stage gelopen bij Schipper. Dat vond ik leuk, je bent veel onderweg en je komt op verschillende plekken. Naast mijn stage bij Schipper heb ik stage gelopen bij een bedrijf die machines maakt voor de voedselindustrie, daar zit je veel meer binnen, dat is niets voor mij.

Wat heb jij met de agrarische sector?
Ik heb altijd buitenaf gewoond, dus ik kwam regelmatig op de boerderij. Daarnaast heb ik als bijbaan op een boerderij gewerkt. Ik heb echt iets met melkveebedrijven, dat is altijd al zo geweest. Dus het is mooi om op deze manier te kunnen werken op de boerderij.

Wat vind je het mooiste aan je vak?
De afwisseling! Geen één dag is hetzelfde, de ene dag ben ik met onderhoud bezig, vervolgens moet je op pad voor een storing en dan heb je ook nog de nieuwbouwprojecten. Die combinatie is super, maar het klantcontact vind ik ook leuk.

Vind je storingen ook leuk?
Dat klinkt misschien gek, want voor een melkveehouder is dat natuurlijk nooit leuk, daarom is het juist de kunst om het zo snel mogelijk op te lossen. Je begint met goed kijken en uitzoeken waar de storing vandaan komt. Laatst werd ik ’s nachts uit mijn bed gebeld, dan ga je direct op pad. Ik was maar 5 minuten bezig, want er bleek een dop in de tepelvoering te zitten. Dan ben je blij dat je het zo snel ontdekt hebt!

Welk melkwinningssysteem vind je het mooist om mee te werken?
Dat is de DairyRobot van Gea. De melkrobot werkt gewoon hartstikke mooi en is een toppunt van hightech.

Tot slot, wat vind jij naast de werkzaamheden mooi van het werken bij Schipper?
We hebben een heel gezellig team, maar we kunnen ook heel serieus zijn. Die combinatie is mooi. Ik doe vaak de storingen samen met André, we zijn goed op elkaar ingespeeld. Verder wisselen we onderling veel, dus ik werk telkens met andere collega’s samen. We zijn een echt team!