2 monoboxen bij familie van Egdom

Twee Monoboxen bij familie van Egdom

Bij de familie van Egdom vindt een grote verbouwing plaats in de stal. Waar voorheen gemolken werd met een melkput, 2×5, wordt er nu gemolken met twee Monoboxen van GEA. Deze melkrobots staan tijdelijk opgesteld zodat er alvast gemolken kan worden. Zodra de verbouwing klaar is krijgen de melkrobots hun vaste plek. Wij gingen langs om een kijkje nemen en de ervaringen te horen van Albert van Egdom.

Keuze voor Monoboxen van GEA

Albert van Egdom maakte weloverwogen zijn keuze voor de Monoboxen van GEA: ”Ik heb drie merken met elkaar vergeleken en gekozen voor de Monoboxen van GEA. Dit had meerdere redenen maar de belangrijkste zijn voor mij het voorbehandelen in de tepelbeker, snelle aansluiten en het energieverbruik dat ten opzichte van andere merken lager is.”

Noodopstelling melkrobots

De melkrobots hebben een tijdelijke plek gekregen in de stal. Door de verbouwing in de stal is de melkput al gesloopt en kan er op deze manier toch gemolken worden. Een voordeel daarvan is dat van Egdom tijdens de verbouwing al minder tijd kwijt is met het melken: “De koeien hadden de nieuwe situatie al snel door, het loopt super, ik zit al op drie melkingen per dag. Ik had niet van tevoren gedacht dat het zo goed zou lopen.”

« Terug naar overzicht