Nieuws

Maak kennis met Gertie Klein Hegeman, commercieel manager bij Farmonie/FarmTech. 

‘Ik kijk er naar uit om samen met het team successen te behalen en producten aan de man te brengen.’

Per 1 april is het team van Farmonie en Farm Tech uitgebreid met Gertie Klein Hegeman (46 jaar).Gertie gaat zijn ruim 23 jaar aan werkervaring inzetten in de functie van commercieel manager. Eenuitdagende functie waar hij al met veel enthousiasme ingedoken is.

Dat Gertie iets met de agrarische sector heeft is meteen duidelijk: ‘’Ik heb 23 jaar gewerkt bijForFarmers, ik begon in de buitendienst en heb vervolgens allerlei functies bekleed waarvan delaatste jaren als verkoopleider. Eigenlijk was het de bedoeling dat ik tijdelijk buitenhuis zou werken.Als boerenzoon wilde ik, samen met mijn tweelingbroer, het gemengde boerenbedrijf van mijn ouders overnemen. Helaas bleek in 2004, totaal onverwacht, dat ik allergisch ben voor koeien. Dat maakte dat mijn broer in zijn eentje het bedrijf overnam en ik met veel plezier bij ForFarmers bleef werken.’’

Een koe-allergie lijkt lastig qua werkzaamheden in de boerensector, maar volgens Gertie is het goedte doen. ‘’Natuurlijk kan ik niet meer uren in een melkstal zijn, maar gelukkig kan ik nog gewoon eenstal binnenlopen zonder problemen. Daardoor kan ik straks prima klanten adviseren bij de aanschafvan een melkinstallatie of gewoon even een rondje over de voergang doen.’’

Dat is ook één van de dingen waar Gertie het meest naar uitkijkt, om ‘de boer op te gaan’: ‘’Ik had het nog naar mijn zin in mijn vorige functie, maar ik miste het nauwe contact met de klant. Dus toen ik getipt werd over de functie van Commercieel Manager sprak dat mij zeker aan.’’

Het betekent niet dat Gertie dagelijks in de stal te vinden is, want in deze functie geeft hij ook leidingaan de accountmanagers en de routeverkopers en is hij het aanspreekpunt voor GEA op commercieelgebied. ‘’Daar ligt de focus in mijn functie. Ik kijk er naar uit om samen met het team successen tebehalen en producten aan de man te brengen. En als ik Farmonie en Farm Tech goed ken en deproducten / diensten, dan ga ik ook als accountmanager zelf naar melkveehouders toe. Het lijkt mijmooi om straks mijn eerste melkrobot te verkopen.’’

Die melkrobot is voor Gertie ook een belangrijke reden om voor deze functie te kiezen: ‘’GEA vind ikeen mooi merk, zij hebben de laatste jaren echt aan de weg getimmerd. Qua melktechniek heeft GEAde kennis en kunde in huis waardoor ze precies weten hoe je op de beste manier een koe moetmelken, dat uit zich ook in de nieuwste melkrobot.’’

Tijdens het gesprek met Gertie komt één van de accountmanagers even binnenlopen met een vraagover een klant. Als je Gertie hoort praten zou je niet denken dat hij nog maar 3 weken werkt in dezefunctie: ‘’Tijdens het eerste kennismakingsgesprek had ik meteen een klik, het voelde heel vertrouwd, dat is een fijn begin. Het mooie aan deze functie is ook dat ik op verschillende locaties werk, ik ben te vinden in Lichtenvoorde, Putten en Wilp. Ik woon midden in het werkgebied, dus ik ben overal binnen 45 minuten. Ik ga ook graag bij klanten langs om kennis te maken en ervaringen te horen.’’ Dus besluit Gertie: ‘’Wil je kennismaken, bel me dan, dan kom ik langs.’’