Geschiedenis

Ontstaan Schipper Putten

Schipper Putten is een familie bedrijf dat is opgericht in 1939 door Dirk Schipper. Na de oorlog is het bedrijf opnieuw

Oprichter Dirk Schipper

opgebouwd aan de Nijkerkerstraat 54 in Putten, de locatie waar we nu nog steeds gevestigd zijn.  De tweede generatie die ging werken binnen het bedrijf waren de 2 zonen van Dirk Schipper, Jaap en Dick Schipper. Op dat moment kreeg het bedrijf de naam Gebr. Schipper. Gebr. Schipper richtte zich op 3 verschillende activiteiten, Landbouw Mechanisatie, Melkwinning en Auto’s. De derde generatie die kwam werken binnen Gebr. Schipper was de zoon van Dick Schipper, Wouter. In 1999 nam hij een deel van de zaak over, dat van zijn vader en vervolgens

Opening in 1988 na verbouwing door Dick en Jaap Schipper

nam hij in 2005 het deel van zijn oom Jaap Schipper over.  In 2007 werd de auto activiteit, het Subaru dealerschap verkocht. Een keus gemaakt om de focus volledig te leggen op de landbouw mechanisatie en de melkwinning. De twee takken waar de meeste potentie in werd gezien maar waar ook de meeste affiniteit mee was.

Inmiddels draagt het  bedrijf de naam Gebr. Schipper niet meer. De melkwinning tak is verder gegaan onder de naam Schipper Farm Tech. De landbouw mechanisatie tak draagt de naam Schipper Mechanisatie. Inmiddels is de vierde generatie werkzaam.