Apollo Melkstel

Het Apollo melksysteem, het eerste in zijn soort!
De Apollo bevat gepatenteerde technologie voor het automatisch toepassen van post-dip via de kop van de tepelvoering aan het eind van het melken én zorgt het voor automatische naspoeling na het afnemen. Dit zorgt voor een superieur melkproces.

Het is een feit dat automatisering de kans op menselijke fouten kan verkleinen, arbeidsinspanning en ondoelmatigheden kan terugbrengen en voor consequentere melkprocedures kan zorgen. De combinatie van deze voordelen, die alle duidelijk aanwezig zijn in het revolutionaire Apollo™ Melksysteem, kan de melkkwaliteit in uw veestapel verbeteren en een positieve invloed hebben op de resultaten van uw bedrijf.

Het Apollo™ Melksysteem is een innovatieve, geautomatiseerde melkunit die exclusief ontworpen is door GEA. Dit product, het eerste in zijn soort, bevat gepatenteerde technologie voor het automatisch toepassen van post-dip via de kop van de tepelvoering aan het eind van het melken en automatische naspoeling na het afnemen. Dit zorgt voor een superieur melkproces.

Met het Apollo™ Melksysteem:

  • Worden spenen consistent en optimaal gedipt in het melkstel voordat dit wordt verwijderd.
  • Worden melkstellen na elk gebruik gespoeld met een desinfecterende oplossing.
  • Wordt blootstelling aan mastitis verminderd.
  • Worden koeien met minimale stress gemolken in minder handmatige stappen.
  • Is er minder mankracht nodig in de stal

De resultaten bieden veehouders:

  • Een betere melkkwaliteit en gezondheid van de uiers.
  • Minder arbeidsinspanningen.
  • Een hogere doorloopsnelheid in de stal.
  • Een betere algemene winstgevendheid.

Optimale post-dip toepassing

Het post-dippen van koeien na het melken voorkomt bacteriële infecties en helpt de uiers gezond te houden. Het dipmiddel moet echter wel op de juiste manier worden aangebracht. Het Apollo™ Melksysteem zorgt ervoor dat koeien volledig en consequent worden gedipt na elke melkbeurt. Het Apollo™ Melksysteem past de post-dip toe op elke speen terwijl deze nog vacuüm gezogen en uitgerekt is in de tepelvoering. Zo wordt het speenoppervlak optimaal bedekt met het dipmiddel en het gebied gedesinfecteerd voordat het wordt blootgesteld aan de externe omgeving.

Door deze methode kan het dipmiddel in alle plooien en rimpels van de spenen doordringen, wat de voordelen van post-dipping ter voorkoming van mastitis versterkt. Ook de hoeveelheid aangebracht dipmiddel wordt nauwkeurig geregeld. In vergelijking met andere methodes kan dit de totale hoeveelheid dipmiddel verminderen. Bovendien zorgt deze methode ervoor dat het dipmiddel altijd vers en zonder verontreiniging wordt aangebracht.

Automatische naspoeling helpt mastitis te voorkomen

Mastitis en ziekteoverbrengende bacteriën kunnen tussen koeien worden verspreid via het melkstel. Het Apollo™ Melksysteem voorkomt de verspreiding van bacteriën door zijn automatische naspoelsysteem. Na de consequente en betrouwbare post-dipping van elke koe, wordt elk melkstel van het Apollo™ Melksysteem na afname automatisch nagespoeld met een desinfecterende oplossing. Door water- en desinfectiecycli af te wisselen met luchtstralen wordt er een krachtige turbulentie gecreëerd binnen de melkbekers en het bekken van het melkstel. Dit vermindert de totale hoeveelheid water die nodig is voor een effectieve spoeling in vergelijking met oudere, traditionele naspoeltechnologieën.

Naspoelen verlaagt het risico op overdracht van mastitisveroorzakende bacteriën tussen koeien en kan ook het risico op subklinische mastitis verlagen. Hierdoor verbetert de algemene melkkwaliteit en de uiergezondheid van uw veestapel.