Nieuws

Stalventilatoren testen in eigen stal

Dat voor een koe het stalklimaat essentieel is, is bij vrijwel iedere melkveehouder bekend. Maar wist je dat hittestress bij koeien gemiddeld €270 per koe per jaar kost. In een stal met 100 koeien betekent dat al snel €27.000 aan kosten per jaar (bron veeteelt.nl) . Met goede stalventilatoren kan je een koeienstal al snel aangenamer maken voor een koe. Zo voorkom je hittestress met alle gevolgen van dien. Wij zijn gespecialiseerd in stalventilatie en demonstreren ventilatoren graag in uw stal.

Stalventilatoren van Royal de Boer

Voor een goed stalklimaat zijn de ventilatoren van Royal de Boer uiterst geschikt.  Als dealer van Royal de Boer stalinrichtingen kunnen wij u de nieuwste technieken op het gebied van luchtverversing en verkoeling in uw stal aanbieden. Door middel van stalventilatoren met een optioneel sproeisysteem is het klimaat in de stal beter te beheersen en geeft het verkoeling aan het melkvee.

Ventilatoren uit voorraad leverbaar

Koeien hebben al extra verkoeling nodig bij temperaturen vanaf 20 graden. Deze  temperaturen worden vanaf mei regelmatig gehaald. Het is nu dan ook zeker de tijd om te investeren in goede stalventilatie. De efficiënte HVLS, EC en ACBoxfan, de Cyclon bi-directional en de crossfan hebben wij op voorraad en kunnen we snel leveren.
Meer informatie over de verschillende types stalventilatoren is te vinden op de website van Royal de Boer. 

Stalventilatie zelf ervaren 

Om te ervaren hoe ventilatoren in de praktijk werken bieden wij nu de mogelijkheid om de AC Box Fan en de EC Box Fan te demonstreren op uw bedrijf. Op deze manier kunt u zien en horen hoe beide type ventilatoren werken en of ze geschikt zijn voor uw bedrijf.

  • Uitgelicht: AC Boxfan en de EC Boxfan
    De AC Boxfan en de EC Boxfan. De Royal de Boer Box Fans zijn verkrijgbaar in twee versies: een 6-bladige ventilator met een huis van gegalvaniseerd staal aangedreven middels een V-snaar (de AC Box Fan) en een 4-bladige ventilator met een kunststof huis, direct aangedreven (de EC Box Fan). Bijkomend voordeel van de EC Box Fan is de zeer krachtige motor welke het energieverbruik op een laag niveau houdt.

Interesse? Neem vrijblijvend contact op met Herm Jan van Beek, onze stalklimaat specialist. Hij komt graag langs voor een demonstratie 085-9020 211.