Van 2×6 melkstal naar gebruikte 2×9 Euroclass 800

Oud & nieuw voor de familie van Schie

Van 2×6 melkstal naar gebruikte 2×9 Euroclass 800

Een ingrijpende aanpassing in de stal van de familie van Schie in Zeewolde. De 2×6 visgraat melkstal was aan vervanging toe, de vraag was: ‘’Hoe nu verder?’’. De familie koos voor de aanschaf van een “gebruikte” 2×9 Euroclass 800 visgraatstal (60 graden stal) met innovatief individueel gestuurd automatisch krachtvoersysteem. Een mooi project!

Gebruikte 2×9 melkstal met nieuwe technieken

Een gebruikte melkstal overnemen is mooi, maar neemt uiteraard uitdagingen met zich mee. De familie kon deze 2×9 melkstal in goede staat overnemen. Wel hebben wij geadviseerd om voor volledig nieuwe elektronica, melkmeting en melktechniek te gaan. Dit in combinatie met de vele herbruikbare onderdelen zorgt voor een melkstal die nog jarenlang mee kan en van alle moderne technieken voorzien is.

Capaciteitsverhoging in de melkstal

Voorheen werden de koeien gemolken in een 2×6 visgraatstal. De overstap naar de 2×9 Euroclass 800 melkstal zorgt voor een capaciteitsverhoging van maar liefst 50%. Dit maakt de melkduur aanzienlijk korter en zorgt dat de koeien minder lang op hun beurt hoeven te wachten.

Meer rust dankzij automatisch krachtvoer

Een innovatieve nieuwe toevoeging aan deze melkstal is het individueel gestuurde automatisch krachtvoersysteem. Of een koe nu 1 of 3 kilo krachtvoer krijgt tijdens een melkbeurt, het systeem zorgt ervoor dat het over de gehele melkbeurt verdeeld wordt. De koe heeft het krachtvoer dus niet direct op en blijft langer rustig tijdens de melking. Dat een rustige koe meer melk geeft is natuurlijk overbodig om te benoemen.

Samenwerking

Wij kijken met plezier terug op dit mooie project. Wij zijn trots op onze monteurs die dit vakwerk hebben geleverd. Daarnaast willen we ook Aannemersbedrijf G.G. Aalten benoemen die het metselwerk snel en efficiënt hebben uitgevoerd. En last but not least, de familie van Schie zelf. Bedankt voor deze mooi opdracht, het vertrouwen en de prettige samenwerking.

Heeft u ook interesse in een soortgelijk project? Bent u benieuwd wat er voor uw melkveebedrijf mogelijk is? Wij denken graag vrijblijvend met u mee. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen 085-9020 211 .

« Terug naar overzicht