Nieuwe melkstal met nieuwste type Monoboxen bij familie Boks

Een gloednieuwe stal met drie GEA Monoboxen, bij nieuwbouwprojecten als deze is het mooi om te zien hoe een stal steeds meer vorm krijgt en om onze bijdrage hier aan te leveren. Deze nieuwe melkstal wordt in opdracht van de familie Boks uitgevoerd. De familie Boks heeft een melkveehouderij in Biddinghuizen. Op dit moment worden de ruim 100 koeien nog gemolken met een 2×6 melkstal. Maar binnenkort mogen de koeien verhuizen naar de nieuwe stal. De huidige stal blijft in gebruik voor jongvee.

Nieuwste model Monoboxen
De melkstal wordt voorzien van maar liefst drie Monoboxen van GEA. De melkstal is nog niet gebruiksklaar maar de Monoboxen staan al wel op hun plek. Het gaat om het nieuwste type melkrobot van GEA namelijk de DairyRobot R9500. Deze Monoboxen moeten de groei naar 200 koeien onder andere mogelijk maken.

Keuze voor de Monobox van GEA
Evert en Frank Boks hebben als vader een zoon een weloverwogen keuze gemaakt voor de melkrobot van GEA. Toen Frank stage liep bij een bedrijf waar met een melkrobot werd gemolken was hij hier enthousiast over. Weliswaar werd er met een ander merk melkrobot gemolken, maar het was wel de aanleiding voor de zoektocht naar een robot die bij hen past. Zij kozen voor de Monobox van GEA o.a. vanwege de mogelijkheden van koeverkeer. Vervolgens bezochten zijn de Monobox Belevingsdag bij de familie Overbeek, daar kregen zij nog meer inzicht in de melkrobot.

Op dit moment is de verbouwing nog in volle gang. Het project is te volgen via onze website en Facebookpagina.

 

 

 

« Terug naar overzicht