MiOne 3-box melkrobot familie van den Hoven

Melken met MIone melkrobot bij Fam vd Hoven

Bij John vd Hoven in Hoogland hebben wij een MIone 3box melkrobot met weideselectie gerealiseerd. De belangrijkste redenen voor John om voor deze melkrobot te kiezen zijn arbeidsvermindering en -verlichting. Een mooie bijkomstigheid is dat de melkproductie wordt verhoogd doordat de koeien vaker gemolken worden

Keuze voor melkrobot

Voorheen molk vd Hoven met een 2×10 melkstal. De oude melkstal voldeed nog en hoefde niet vervangen te worden toch koos John vd Hoven voor een melkrobot. De belangrijkste reden voor het overstappen zijn: arbeidsvermindering en –verlichting. Een mooie bijkomstigheid is dat de melkproductie wordt verhoogd doordat de koeien vaker gemolken worden. De oude melkstal hebben wij weer doorverkocht en krijgt een tweede leven.

Melken met de MI-One melkrobot

De MI-One melkrobot is voorzien van een Ultraviolet 3D-camera, die het melkstel snel aansluit aan het uier. Nadat het melkstel is aangesloten volgt het proces van speen reinigen, voormelk inspecteren en verwijderen, stimuleren en melken. Kruisbesmetting van de melkkwartieren met bacteriën of mest is op deze manier uitgesloten!  Er wordt gestart met het melken van 100 koeien bij vd Hoven.

Weideselectie

De melkrobot is uitgerust met het weideselectie systeem. Hiermee bepaalt de robot wanneer de koeien naar buiten mogen. Wanneer een koe aan de juiste criteria voldoet, bijvoorbeeld als deze net gemolken is, dan mag de koe naar de wei.

De verbouwing van de stal is in volle gang. Begin augustus wordt er begonnen met het melken met de MI-One. Heeft u ook interesse in een melkrobot of bent u benieuwd welke manier van melken bij u past? Neem dan contact met ons op!

« Terug naar overzicht