Melkrobots zonder grote verbouwing

De familie Eggink in Ruurlo is sinds afgelopen week trotse eigenaar van 2 GEA DairyRobots R9500. Dat betekent dat de koeien, en de familie, kunnen gaan wennen aan deze nieuwe manier van melken. Op dit moment staan de melkrobots nog in een tijdelijke opstelling, maar dat mag de pret niet drukken! De koeien zijn namelijk erg nieuwsgierig en liepen makkelijk en rustig de robot in.

Compacte melkrobots

De familie Eggink wilde graag twee melkrobots die in de bestaande stal pasten. Door de compacte maatvoering van de GEA DairyRobot is het heel goed mogelijk om twee DairyRobots op de oude plek van de melkstal te plaatsen, zonder dat hiervoor een stuk bij de stal aangebouwd hoeft te worden. Aangezien er enkele aanpassingen in de melkstal zullen plaatsvinden staan de melkrobots voor nu nog in de tijdelijke kassa opstelling midden in de stal.

Eerste kennismaking met de melkrobot

De opstart verliep soepel. De koeien waren erg nieuwsgierig en liepen makkelijk en rustig de robot in. De opstart begon zaterdag met alleen voeren, binnen 2,5 uur waren alle koeien er doorheen geweest. Een aantal koeien liepen vervolgens direct uit zichzelf al een paar keer door de melkrobot heen.

Keuze voor de GEA DairyRobots

De reden dat de familie Eggink overstapt naar een melkrobot is dat het arbeidsgemak oplevert. In de zoektocht naar welke robot het moest gaan worden waren er twee belangrijke factoren die voor hen het verschil maakten:

  • Compacte maatvoering van de GEA DairyRobot
  • De stilte van de robot tijdens het melken

Komende weken zal de verbouwing van de melkstal plaatsvinden zodat hier de DairyRobots geplaatst kunnen worden in de definitieve opstelling.

Benieuwd of de GEA DairyRobot ook zo makkelijk in jullie melkstal past? Neem contact met ons op, wij denken graag met je mee.

 

« Terug naar overzicht