6 melkrobots op 1 rij

Niet 1, niet 2, niet 3… maar liefst 6 melkrobots op een rij!

De boerenmaatschap van de familie Verhoeven – Flipsen, waarin maar liefst 4 zussen actief zijn, staat bekend om de drive om te moderniseren en uit te breiden. In dit proces hebben zij een nieuwe stap gezet want in de gloednieuwe melkstal zijn maar liefst 6 GEA melkrobots R9500 geplaatst.

De koeien hoeven niet te wennen aan het melken met een melkrobot, binnen de maatschap wordt al lange tijd gemolken met melkrobots. In een eerder interview zeiden Yvonne en Simone Verhoeven hierover:
‘’Melkrobots maken het werk een stuk flexibeler en fysiek minder zwaar. Daarnaast doen we ook veel werk op het land, daar hebben we nu meer tijd voor.’’ Simone: ‘’We zijn ook bekend met het werken met een melkrobot.’’ Op een beurs kwam Yvonne in aanraking met de GEA melkrobot. Yvonne: ‘’Wat ik zag en hoorde over dit type sprak me aan, vervolgens zijn we bij andere boeren die al melken met een GEA melkrobot langsgegaan. De verhalen waren positief en ook de specificaties spraken ons aan.’’ Simone vult aan: ‘’Het direct in de beker dippen en schoonmaken, de simpele bediening, mogelijkheid van het verlagen van de ‘melkput’ en de koerouting zijn punten waar de melkrobot van GEA zich onderscheidt ten opzichte van andere merken voor ons de reden om voor dit type melkrobot te kiezen.’’

In deze melkstal is er gekozen voor 6 melkrobots met een wisselruimte en na-selectie. Dit is aangevuld met CowScout, voorkoeler, verwisselbare melkmodule en celgetalmeting per kwartier op iedere robot.

Al met al een zeer complete en uitgebreide moderne melkstal.
Wij wensen MTS Verhoeven – Flipsen veel werkplezier met hun gloednieuwe stal.

 

« Terug naar overzicht