2 Monoboxen, familie van Ravenhorst

Waar bij de familie van Ravenhorst voorheen gemolken werd met een Delaval visgraat melkstal, 2×6, met meetglazen gaan de koeien binnenkort gemolken worden met twee GEA Monoboxen. Een hele verandering maar wel een keuze die goed afgewogen is.

Keuze voor GEA Monobox
Tijdens het keuzeproces met de vraag voor welk merk melkrobot ze zouden kiezen heeft de familie met verschillende partijen om de tafel gezeten. Alle voors en tegens zijn tegen elkaar afgezet en uiteindelijk is er gekozen voor de Monoboxen van GEA. Redenen voor deze keuze zijn o.a. de compactheid van de melkrobots waardoor ze efficiënt zijn qua ruimte, de energiezuinigheid door o.a. de elektrische arm en het direct dippen in de beker.

Gewoon door melken
Vanaf 1 mei worden de Monoboxen opgeleverd en kan er mee gemolken gaan worden. Tijdens de verbouwing wordt er nog gemolken met de visgraatmelkstal waardoor er bij het melken geen hinder ondervonden wordt.

Weideregistratie
De familie van Ravenhorst heeft gekozen voor vrij koeverkeer met weidegang en weideregistratie. Het weideregistratiesysteem houdt precies bij hoeveel uur een koe buiten is. Dit systeem is ook goedgekeurd door de melkfabrieken waardoor er voor beide partijen duidelijk is of er wel of niet aan de eisen wordt voldaan.

Koeltank
Naast de Monoboxen is er ook een TCool 10.000 liter koeltank geplaatst. Deze koeltank heeft een horizontale opslag, en een hoge betrouwbaarheid van de melkopslag dankzij constante kwaliteitscontrole.

« Terug naar overzicht