Nieuws

Opendag 2 juni – familie Klein Koerkamp 

Kom kijken in de bijzondere, ronde, stadsboerderij

Unieke nieuwe VrijlevenStal met GEA DairyRobot R9500 melkrobot.

Na een periode van opbouwen en installeren is het zover, de biologische stadsboerderij met een GEA DairyRobot R9500 melkrobot wordt geopend. Deze unieke stal is zeker een bezichtiging waard. Daarom organiseert de familie op 2 juni een open dag speciaal voor collega melkveehouders.

Roundhouse en VrijlevenStal

Familie Klein Koerkamp uit Schalkhaar heeft de eerste nieuwe VrijlevenStal van Nederland gerealiseerd. De koeien liggen in deze Roundhouse stal op het zand en worden gemolken door de GEA DairyRobot R9500. Hoe dit er uit ziet kan je zelf ervaren tijdens de opendag.

Heerlijkheid Linde legt verbindingen

Heerlijkheid Linde, zoals het concept van de familie Klein Koerkamp heet, legt verbindingen tussen natuur en landbouw, stad en platteland, boer en burger, recreatie en landschap.

Open dag met presentaties

Namens de familie Klein Koerkamp en de deelnemende bedrijven, nodigen wij je van harte uit op donderdag 2 juni van 10.00 tot 17.00 uur om een kijkje te nemen op dit prachtige, unieke en innovatieve melkveebedrijf.

Tijdens de open dag zullen Heerlijkheid Linde, Hanskamp, ID Agro, Farmonie en IJssellandschap je bijpraten over de totstandkoming van de stal en de verschillende onderdelen en technieken die hier binnen gebruikt worden. Van stalconcept tot melktechniek.

Programma gezamenlijke presentaties:
Ronde 1: 10.30 – 11.30 uur
Ronde 2: 12.00 – 13.00 uur
Ronde 3: 13.30 – 14.30 uur
Ronde 4: 15.00 – 16.00 uur


Gezinsdag Heerlijkheid Linde

Liever een kijkje nemen met het hele gezin? Op donderdag 26 mei wordt op feestelijke wijze de deuren van Heerlijkheid Linde vanaf 10 uur geopend. Er is deze dag van alles te zien, doen, proeven en beleven. Aan de kinderen is ook gedacht; Je kunt deze dag kalfjes aaien, biggetjes knuffelen, een ranja-koe “melken”, geschminkt worden, een blote-voeten-pad lopen, met traptrekkers rijden, een pannenkoek eten.