Ligboxen

Ligboxen en loopstallen

GEA plaatst de belangrijkste doelen voorop bij het ontwerpen van loopstalsystemen om een optimaal gebruiksresultaat te bereiken. In de comfortabele ligboxen kunnen koeien eenvoudig opstaan en gaan liggen, zodat stress en letsel wordt verminderd. Bovendien wordt de koe optimaal gestuurd zodat de ligboxen schoon blijven en het risico op mastitis wordt verkleind.

2-D Optima ligboxafscheding

De 2-D Optima is ontwikkeld met de bewegingsvrijheid van de koe in gedachten. Deze boxafscheidingen bieden maximaal koecomfort. De koe kan staan of liggen zonder belemmerd te worden door frontstangen of afscheidingen. De ligbox zorgt voor een gecontroleerde sturing van de koe. Zodat de koe recht gaat liggen en daardoor het ligbed schoon blijft. De 2-D Optima kan met elk type ligbox worden gebruikt.

Uw voordelen in één oogopslag

  • Meer ruimte voor zijdelingse bewegingen.
  • Maximaal comfort.
  • Geschikt voor elk type ligbox.
  • Standaard of met hoge schoftboom (voor grote koeien).
  • Kniekering vereist.

De afscheiding heeft een verlaagde frontbuis, de zogenaamde Optima-knik. De Optima-knik stuurt de koe, zonder dat het dier hinderlijk in haar vrijheid wordt beperkt. Een kniekering vormt een essentieel onderdeel van het 2-D concept.

 Combi Comfort ligboxafscheiding

De Combi Comfort is verstelbaar in hoogte en breedte. Dit biedt meer flexibiliteit bij het ontwerp van de ligboxen en biedt de koeien meer comfort.

Voor ligboxen met diepstrooisel- of zandligbedden moet de afscheiding van de ligbox kunnen worden aangepast. De Combi Comfort is verstelbaar in hoogte en breedte. Dit biedt meer flexibiliteit bij het ontwerp van de ligboxen en biedt de koeien meer comfort. Bovendien worden alle voordelen van duurzaamheid en producten voor diercomfort toegepast in de afscheiding van de Combi Comfort-box.

Combi Comfort – flexibele oplossing. Met de omkeerbare arm kan de ligbox gebruikt worden als US- of Comfort-knik.

  • Flexibele installatie: instelbaar in hoogte en breedte
  • Hygiënisch: zelfondersteunende montage
  • Ideaal voor diepstrooisel- en zandligbedden

Loopstalmontagesysteem met één straal

Comfort en veelzijdigheid voor hedendaagse koeien

Het loopstalmontagesysteem met één straal beschikt over een innovatief, gepatenteerd montage-ontwerp. Deze ligbox is veelvuldig getest en het gebruik ervan bewezen. De ligbox wordt wereldwijd door melkveebedrijven gewaardeerd. Vervaardigd uit zware materialen voor veelzijdigheid en uitstekend gebruik van de ligbox. Systemen met één straal zorgen voor schonere boxen aangezien de koeien rechter liggen.

Functies en voordelen
Maximum koecomfort – te gebruiken met elk bedsysteem – Sofmat®-systemen, zand, matrassen of vaste mest. Koeien houden van een onbelemmerde ligruimte. De hoogte en breedte van de ligbox kunnen op elk moment worden aangepast.

Eenvoudige installatie – ontworpen voor elke toepassing – buismontage (er is geen aansluiting op de vloer nodig), houten montage (geen betonnen constructie nodig) of montage in stalen kolom (voor installatie in nieuwe of bestaande gebouwen). Montagesystemen met één straal hebben een spanbreedte van 12 ft (3,66 m) zodat er geen tussenpalen nodig zijn. Er zijn geen betonnen constructies nodig zodat dit systeem een uitstekende keuze is voor een modernisatie.

Flexibel ontwerp – zeer geschikt voor alle rassen melkvee, waaronder jongvee. Instelbare ligboxbreedte en schoftboomhoogte voor bewegingsvrijheid van het vee. Het systeem is beschikbaar met één of twee rijen en kan worden uitgebreid naar 3 rijen, 4 rijen, 6 rijen of een andere gewenste stalinrichting.

Kussenkruisklem – innovatief ontwerp, patent in aanvraag voor uitmuntende duurzaamheid. Het inzetstuk van rubber scheidt en dempt de buizen en voorkomt verdraaiing. De klemmen blijven stevig zitten zodat loopstalonderhoud wordt verminderd.