Koeselectie met Autoselect

Koeselectie met Autoselect: Automatische separatie voor koemanagement.

Elke koe en elk koppel heeft zijn eigen vereisten. Een professioneel en goed ontwikkeld systeem voor dierselectie is dan ook de sleutel tot succes binnen uw bedrijf. Voor een effectieve en eenvoudige separatie raden wij het AutoSelect-systeem aan in combinatie met de FeedSelect-separatiepoort.

Met AutoSelect kunt u het koeseparatieproces op elke gewenste manier opzetten.

GEA biedt een gamma van verschillende geautomatiseerde systemen om u te helpen afzonderlijke dieren of groepen efficiënt, snel en betrouwbaar te separeren. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste kenmerken van dierselectie met de verschillende AutoSelect-systemen:

Dierselectie met AutoSelect S3000/3000SA:
  • Betrouwbaar, volledig geautomatiseerd systeem voor afzonderlijke selectie van dieren.
  • Maximaal drie gangen om dieren tegelijkertijd te separeren
  • Hoogwaardige automatisering: Vermindert organisatorische werkzaamheden voor koppelbeheer.
  • Afzonderlijke separatiecondities kunnen in DairyPlan C21 worden geprogrammeerd.
  • Minder organisatorische werkzaamheden nodig voor koppelbeheer.

De “SA” in AutoSelect 3000SA staat voor “standalone” (op zichzelf staand); in tegenstelling tot de AutoSelect 3000 wordt er niet teruggekoppeld naar de Dairy Plan C21-koppelmanagementsoftware. De standalone versie kan echter op een later moment in het systeem worden geïntegreerd.

Dierselectie met AutoSelect S5000:
  • Betrouwbare en volledig geautomatiseerde selectie van afzonderlijke dieren en groepen tot maximaal vijf gangen.
  • Management en selectie met DairyPlan C21.
  • Aan te passen aan een groot aantal verschillende ontwerpoplossingen.
  • Mogelijkheid tot integratie van Taxatron-schalen.
  • Mogelijk om separatiemarkeerders te gebruiken in de melkstal voor melkmeting met Metatron.

U kunt verschillende separatie-aftakkingen instellen in overeenstemming met uw eigen criteria.

Separatie-aftakkingen voor selectie: Nog meer voordelen

GEA’s innovatieve separatie-aftakkingen helpen bij het automatisch separeren van een koppel. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat dit type selectie tijdbesparend en efficiënter is als het aankomt op koe- en koppelmanagement. Het koppelen van het systeem aan het DairyManagementSystem 21 minimaliseert tevens organisatorische werkzaamheden. Elk van de systemen stelt u in staat uw dieren snel en betrouwbaar te selecteren in overeenstemming met de vereiste behandeling. Elke koe passeert de separatieruimte in de melkstal. De dataconnectie stelt de melkveehouder in staat gegevens op kantoor in te voeren of rechtstreeks via de terminal in de melkstal. Het AutoSelect 3000SA-dierselectiesysteem is bovenal eenvoudig in gebruik: Bevestig simpelweg een gekleurde klittenband met een datatransmitter op de poot van de koe en zodra de koe de separatieruimte doorloopt, wordt deze geïdentificeerd en toegewezen aan de relevante separatieruimte. Even en oneven respondernummers bepalen welke separatie-aftakking wordt gebruikt. De responder wordt vervolgens verwijderd na de behandeling.

Innovatieve technologie en efficiënte dierselectie: aanvullende voordelen van de AutoSelect 5000

De verschillende niveaus van dierselectie helpen u de perfecte oplossing te vinden, aangepast aan uw eigen koppel. Door identificatie vóór de separatieruimte maakt AutoSelect 5000 een efficiëntere selectie bij koppels en afzonderlijke dieren.

Vooruitziende separatie – met name geschikt voor groepselectie.

Aangezien u tot vijf verschillende separatiegangen kunt gebruiken, houdt u de controle; zelfs bij grote koppels. Bovendien kunt u met de AutoSelect 5000 tot twee separatie-aftakkingen na elkaar toewijzen. Het dierselectieproces is niet alleen nauwkeurig, maar ook snel: AutoSelect identificeert de volgende koe terwijl het eerste dier nog in de aftakking is.