IQ Melkstel

De revolutionaire vierkwartieren-technologie van IQ zorgt dat u altijd een maximale melkkwaliteit, melkkwantiteit en uiergezondheid heeft. Het systeem is zeer eenvoudig in gebruik! Makkelijker bevestigen, melken en onderhouden.

Het nieuwe melkgeleidingsstuk is ontworpen op basis van de natuurlijke structuur van de uier van een koe. Het is onderverdeeld in vier geleidingskamers. De melk stroomt individueel uit elk kwartier rechtstreeks naar de uitgang. Dankzij de neerwaarts gerichte vorm van de melkstelkamers verloopt dit proces sneller en veel comfortabeler voor de koe.

Functies en voordelen
Maximale melkkwaliteit – een slimmere vacuümregeling vermindert verontreiniging van de melk aanzienlijk.  Het vacuüm wordt sterk verminderd wanneer de tepelvoering niet bevestigd is, wat betekent dat er minder mest en ander vuil in de melkleiding wordt gezogen. U zult niet geloven hoe schoon uw melkfilters zijn met het IQ melkstel. 

Betere uiergezondheid – met vier aparte geleidingskamers is er geen gevaar voor kruisbesmetting tussen spenen met mastitisveroorzakende bacteriën.  In tegenstelling tot gewone melkstellen is het nieuwe IQ melkstel onderverdeeld in vier kwartieren en wordt de melk uit elk kwartier gescheiden gehouden. 

Past op alle uiers – de korte melkslangen zijn langer, waardoor ze op uiers van praktisch elke vorm geplaatst kunnen worden.  Het gewicht van het melkstel is ideaal verdeeld: 80% op de speen en 20% in de melkklauw. Bovendien zorgt een betere uitlijning van het melkstel voor minder slippen en knarsen. 

Eenvoudig onderhoud – de unieke, gepatenteerde tepelvoeringaansluiting maakt het verwisselen van tepelvoeringen snel en gemakkelijk.  Bekers, tepelvoeringen en luchtverdelers kunnen van tevoren in elkaar worden gezet zodat tepelvoeringen binnen enkele minuten in plaats van uren kunnen worden verwisseld. 

Snellere melktijden – een verbeterde vacuümstabiliteit verhoogt de stroomsnelheid en de scherpere hoek van de melkkamer verhoogt de doorstroom naar de melkleiding. 

Stillere werking – het automatische vacuümsysteem garandeert praktisch geruisloos melken, zelfs tijdens het aankoppelen of afwerpen door koeien. 

Betrouwbaardere prestaties – het platte ontwerp van dit melkstel maakt het moeilijker voor koeien om het af te werpen.