Nieuws

‘Ik hou echt van een project met uitdagingen, niet recht toe recht aan, maar slim met de ruimte omgaan.’

Maak kennis met: Jeffrey Heinemans, projectbegeleider bij Farmonie

Voor iedere melkveehouder die in de afgelopen jaren een nieuw melksysteem via Farmonie heeft aangekocht is Jeffrey Heinemans een bekend gezicht. Jeffrey is namelijk projectbegeleider bij Farmonie en zorgt ervoor dat het project van A tot Z in goede banen wordt geleid. Een uitdagende functie die van groot belang is voor het tijdig en juist opleveren van een melkstal. Wie is Jeffrey, wat is zijn drive en wat doet hij precies al projectbegeleider? Maak kennis met deze enthousiaste, punctuele, zeer gedreven medewerker van Farmonie.

Wie ben jij?
Ik ben Jeffrey Heinemans, 28 jaar oud en woon in Eibergen samen met mijn vriendin.

Je werkt in de agrarische wereld, wat is jouw achtergrond?
Ik ben geen boerenzoon, maar heb wel agrarische roots. Mijn vader is commercieel teelttechnisch adviseur, daarnaast zijn er veel veehouders in mijn familie. In mijn vrije tijd ben ik nog steeds veel op de boerderij te vinden. Zo werk ik in het weekend op het melkveebedrijf van mijn neef. Daar sta ik tussen de koeien, maar ik voer ook repartiewerkzaamheden uit en soms ga ik een avondje melken. Ik vind dat een mooie aanvulling op mijn werk.

Wat neem je daarvan mee naar Farmonie?
Het is een mooie verbinding naar mijn dagelijkse werk. Als ik met melkveehouders om de tafel zit dan snap ik waar het om gaat en wat er belangrijk is voor een melkveebedrijf.

Jij bent projectbegeleider bij Farmonie, wanneer ga jij met melkveehouders om de tafel zitten?
Als een melkveehouder bij ons komt, voor bijvoorbeeld een nieuw melkwinningssysteem, wordt deze begeleid door één van de accountmanagers. Op het moment dat de klant precies weet wat hij wil en zijn handtekening zet, ga ik met de accountmanager naar het melkveebedrijf voor de overdracht. Alles wordt dan besproken zodat ik het tot in detail kan uitwerken. Vanaf dat moment word ik de contactpersoon van de klant, maar ook van de aannemer, de monteurs, de installateurs, eigenlijk van alle betrokken partners.

Wat doe jij dan precies als projectbegeleider?
Als projectbegeleider is het mijn taak om na de verkoop ervoor te zorgen dat het project helemaal in goede banen wordt geleid. Ik zorg voor de inkoop van de juiste materialen tot het laatste schroefje aan toe. Daarnaast is het mijn taak dat alle partijen worden ingeschakeld en dat de planning daarop wordt aangepast. Ik blijf de contactpersoon tijdens het hele proces. Als er daadwerkelijk gebouwd wordt, ga ik er regelmatig langs om te kijken of alles goed gaat. Ik wil graag met eigen ogen zien hoe het project verloopt en waar eventuele aanpassingen nodig zijn.

Een verantwoordelijke taak! Hoe heb jij ervaring opgedaan voor dit werk?
Ik werk nu 6 jaar bij Farmonie (voorheen bij MCO). Als stagiair kwam ik binnen en dat is uitgegroeid tot projectbegeleider. Ik kan mijn studie Agrotechniek en Management in deze functie volop benutten. Daarnaast is het handig dat ik ook de opleiding MBO Bouwkunde heb gedaan en over technische en praktische kennis beschik. Bij Farmonie ben ik begonnen als inkoper/werkvoorbereider en was ik ook verantwoordelijk voor het magazijnbeheer. Zo leer je de markt, de producten en de klanten kennen en ben ik in de rol van projectbegeleider gegroeid. Een mooie functie die ik sinds augustus 2019 mag uitvoeren, naast mijn taak als inkoper/werkvoorbereider. Ik wilde altijd graag in de agrarische sector werken. Dat is met deze functie goed gelukt.

Wat vind je zo mooi aan jouw werk?
De afwisseling, geen dag is hetzelfde. Daarnaast het contact met de melkveehouders; dat je er samen een succes van weet te maken door te luisteren naar de wensen van de klant en ze van het juiste advies te voorzien. Ik hou echt van een project met uitdagingen, niet recht toe recht aan, maar slim met de ruimte omgaan. Een project is voor mij pas echt afgerond als de veehouder tevreden is en alles naar behoren functioneert.

Je hebt al veel projecten begeleid, wat staat er nog op je wensenlijst?
De afgelopen jaren heb ik veel verschillende projecten gedaan, in dat opzicht is de afwisseling groot. Ik heb nu één keer een compleet nieuwbouwproject mogen draaien, maar dat is al even geleden dus dat zou ik graag weer een keer doen. Zo’n stal zien ontstaan, dat is prachtig. Uiteindelijk maakt het mij niet veel uit, als ik een klant blij kan maken met een melksysteem waar ze in ieder geval vijftien jaar mee verder kunnen ben ik dik tevreden.

Jeffrey Heinemans (links) gaat slim met de ruimte om.