Nieuws

Het unieke GEA IQ-melkstel gratis op proef

Haal meer uit uw bestaande melkinstallatie met minimale investeringen

Het revolutionaire vierkwartieren melkstel: De GEA IQ-melklauw. Dit unieke melkstel is ontworpen om de maximale melkkwaliteit, melkkwantiteit en uiergezondheid te realiseren in conventionele melkinstallaties. Daarnaast is het systeem eenvoudig in gebruik: Makkelijk aansluiten, sneller melken en eenvoudig te onderhouden.

Betere uiergezondheid

Het klauwhuis is onderverdeeld in vier gescheiden geleidingskamers met een zogenaamde slakkenhuisconstructie waardoor de melk, per kwartier, vloeiend wordt afgevoerd naar de melkslang. Dit sluit uit dat er kruisbesmetting op kan treden wat resulteert in een lager celgetal en de kans op mastitis afneemt. Doordat de afvoer van de melk vloeiender wordt afgevoerd ten opzicht van andere melkklauwen blijft het vacuüm onder de speen stabieler, dit doet de speenkwaliteit ten goede.

Sneller aansluiten

Lucht zuigen tijdens het aansluiten is met het GEA IQ-melkstel verleden tijd. Dankzij een intelligente kogel in de melkklauw wordt de tepelvoering afgesloten wanneer er niet gemolken wordt. Dit betekent dat er meerdere bekers tegelijktijdig aangesloten kunnen worden zonder dat het melkstel van het uier valt. De melker hoeft hierdoor de tepelvoering niet meer te knikken om luchtzuigen te voorkomen. Dit unieke systeem resulteert in een aanzienlijke capaciteitsverhoging, daarnaast zorgt het lichte gewicht van het melkstel voor een enorme arbeidsverlichting. Een ander groot voordeel van dit systeem is dat vrijwel iedereen met dit melkstel overweg kan, stagiaires en nieuwe werknemers kunnen snel probleemloos en goed melken.

Actie: Probeer nu gratis de IQ-melkstellen in uw melkstal

Maak nu gratis kennis met het unieke GEA IQ-melkstel tijdens onze speciale CMS-actie. Tijdens deze actieperiode kunt u voor bepaalde periode uw complete melkstal voorzien van een demoset IQ-melkstellen om te ervaren wat dit vierkwartieren melkstel voor u en uw koeien kan betekenen.

*Interesse? Neem voor de voorwaarden contact met ons op. Deze actieperiode loopt t/m 30 september 2021.

Marcel Klein Kranenbarg over het IQ-melkstel: “Melken met het IQ melkstel kan ik iedereen aanraden. Je kan met twee handen tegelijk aansluiten, omdat je niet met een hand de klauw hoeft vast te houden. Dit is ergonomisch gezien heel fijn, veel beter voor je schouders.”