Nieuws

Geslaagde Monobox belevingsdag

Ruim 20 geïnteresseerde boeren en boerinnen hebben zich vandaag verdiept in de Monobox van GEA tijdens de Monobox belevingsdag. Een geslaagde dag waar het delen van kennis en ervaringen rondom de GEA Monobox voorop stond.

Presentaties Monobox GEA
Tijdens de diverse presentaties werden alle aspecten van de Monobox belicht en was er alle ruimte voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen. Marinus de Wolde, verkoopspecialist van GEA, ging in zijn presentatie in op alle eigenschappen van de nieuwste melkrobot van GEA. Een interessante presentatie waarbij er genoeg ruimte was voor het stellen van kritische vragen. Wouter Schipper kon aan de hand van de staltekening van Vingerhoets de situatie van de Monobox uitleggen en toelichten waarom er gekozen was voor deze opstelling. Ook werd er kort ingegaan op de mogelijkheden van Farmvieuw. Deze onderwerpen leverden genoeg gesprekstof op voor de aanwezigen.

Monobox ervaringen
Voor alle aanwezigen was het van grote toegevoegde waarde om de ervaringen van de familie Vingerhoets te horen die nu driekwart jaar melken met de melkrobot. Peter en Rian deelden heel eerlijk de voor- en nadelen van de Monobox. Voor hen was het in het begin wennen aan deze nieuwe manier van melken maar ze zouden het niet meer anders willen. De aanwezigen maakten gebruik van de mogelijkheid om al hun vragen te stellen aan Peter en Rian Vingerhoets. Ook het bezoek aan de stal van de familie Vingerhoets werd gewaardeerd en alles wat tijdens de presentaties was benoemd kon nu in het echt gezien worden.

De Monobox belevingsdag was een geslaagde dag. Ook interesse in een melkrobot? Neem contact met ons op.