Nieuws

Extra verkoeling en optimale klimaat beheersing in uw stal

Royal de Boer ventilatoren

Tijdens de steeds vaker voorkomende warme zomermaanden kunnen uw koeien te maken krijgen met hittestress. Hittestress bij melkvee leidt tot een vermindering van de productie en heeft tevens negatieve gevolgen voor de gezondheid van de veestapel. Een verkoelende bries in de stal kan de dieren actief en productief houden. Ter voorbereiding op de warme zomerdagen wordt het tijd om vooruit te denken. Ventilatoren kunnen de dieren koelen en stimuleren de luchtverversing in de stal.

Royal de Boer biedt een breed assortiment aan ventilatoren die voor alle wensen, toepassingen en stalsystemen een goede oplossing kunnen bieden. Als dealer van Royal de Boer stalinrichtingen kunnen wij u de nieuwste technieken op het gebied van luchtverversing en verkoeling in uw stal aanbieden.

Royal de Boer EC Box Fan

De Royal de Boer EC Box Fan stalventilator is een robuuste en duurzame verticale ventilator met een kunststof huis en kunststof bladen. De energiezuinige EC motor is traploos regelbaar. De grote luchtverplaatsing van de ventilator geeft een verkoelend effect en daarmee meer comfort voor de dieren door een optimale klimaatbeheersing.

Kenmerken van de Royal de Boer EC Box Fan:

  • Laag energie verbruik.
  • Hoge luchtverplaatsing.
  • Direct aangedreven.
  • Verbeterd het dierenwelzijn.
  • Eenvoudig te installeren.
  • Handmatig of volautomatisch bediend.
Royal de Boer HVLS

Bijzonder groot, geluidsarm, grote luchtopbrengst en een laag energieverbruik. Dat zijn de kenmerken van de High Volume, Low Speed (HVLS) ventilator. Met een diameter tot 7 meter is dit een imposante verschijning in de stal. De HVLS is zeer geschikt voor het koelen van boxeilanden, strohokken of kalverafdelingen voor de juiste klimaatbeheersing. Maar ook boven de melkplek of wachtruimte brengt de HVLS een verkoelende bries.

Royal de Boer Cross Fan

De Royal de Boer Cross Fan kenmerkt zich door het verplaatsen van veel lucht met een hoge windsnelheid en is daarmee één van de meest krachtige ventilator. Voorzien van 3 bladen is de Cross Fan een imposante ventilator geschikt voor het grotere week. Met behulp van een eigen frequentiesturing zijn de ventilatoren traploos te regelen. Door het toepassen van de nieuwste motortechnologie is ook bij deze ventilator het stroomverbruik erg laag.

Klant aan het woord

Maatschap Pennings-Grevers koos vorig jaar voor de aanschaf van zowel de HVLS ventilator en twee Box fans. Na een zorgvuldige oriëntatiefase viel de keus op de ventilatoren van Royal de Boer. ‘We kwamen tot de conclusie dat we zowel de HVLS als de Box Fan nodig hadden voor het bereiken van de optimale ventilatie. Het brede assortiment van Royal de Boer paste hier uitstekend bij. Daarnaast hebben we onze GEA melkinstallatie ook van Farmonie.’

‘Het verschil in het gedrag van de koeien konden we afgelopen zomer goed merken. Tijdens de hete zomerdagen bleven de dieren veel actiever waardoor de loop op het voerhek constanter bleef en de productie niet daalde’ vertelt de veehouder. ‘Wat erg opvalt is de extreem stille HVLS ventilator, bijkomend voordeel is dat het strooisel (ligbed van houtsnippers) onder deze ventilator mooi droog blijft door de luchtcirculatie. Al met al hebben we geen spijt gehad van deze investering’.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Een bijkomend voordeel is dat deze ventilatoren in aanmerking komen voor de Energie-investeringsaftrek. De energie-investeringsaftrek regeling biedt direct financieel voordeel aan ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Naast de afschrijving mag de veehouder van deze investeringen een extra bedrag aftrekken van de winst. Voor 2021 is de aftrek 45,5% van de investering (aanschaf- en voortbrengingskosten).