Nieuws

DairyRobot Belevingsdag

Gewoon zoals ‘’vroeger’’, in het echt, bij een collega melkveehouder langs gaan.

Als je overweegt om te gaan melken met een melkrobot, hoe kom je er dan achter welk merk er bij jou past? Onze tip, ervaar het zelf! Wij zijn daarom blij dat we weer een DairyRobot Belevingsdag mochten organiseren. Gewoon zoals ‘’vroeger’’, in het echt, bij een collega melkveehouder langs gaan. Samen meemaken, ervaren en ondervinden.

Met die insteek kwamen 28 geïnteresseerde melkveehouders op 30 september naar Toldijk en 23 geïnteresseerde melkveehouders op 26 oktober naar Renswoude. De dag ging van start in de zaal van het lokale restaurant. De aanwezigen kregen flink wat informatie over alle mogelijke aspecten van het melken met een melkrobot in het algemeen, maar er werd natuurlijk ook aandacht besteed aan de DairyRobot R9500 van GEA.

De bezoekers bekijken aandachtig hoe de GEA DairyRobot R9500 te werk gaat.

Theo Harbers, specialist op het gebied van melkrobots bij ForFarmers wist veel te vertellen over wat er allemaal komt kijken bij het melken met een melkrobot. Uiteraard behandelde hij ook het thema voermanagement. Tijdens zijn presentatie vroeg hij de aanwezigen naar hun beweegredenen om voor een melkrobot te kiezen. Arbeidsverlichting, flexibiliteit en tijdbesparing werden genoemd. Een melkveehouder voegde er lachend aan toe dat hij graag iets langer wilde uitslapen. Jan Willem Sloot was als ervaringsdeskundige aanwezig en beaamde dat hij toch een uurtje langer op bed kon blijven liggen: ‘’Dankzij de melkrobot zijn mijn werkzaamheden veranderd, dat maakt ook dat ik zeker een halfuur later kan opstaan. Het melken met de DairyRobot maakt dat ik veel flexibeler ben. Wij hebben 3 jonge kinderen en mijn vrouw werkt in de zorg, dankzij de melkrobot is dit goed te combineren.’’

Vervolgens ging Marinus de Wolde, melkrobot specialist bij GEA, dieper in op de specificaties van de DairyRobot. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en filmpjes kregen de aanwezigen een goed beeld van de mogelijkheden.

Na de lunch was het tijd om een bedrijfsbezoek te brengen aan het melkveebedrijf van de familie Sloot. Bij de twee DairyRobots was er alle tijd om de melkrobots hun werk te zien doen en om vragen te stellen. De koeien leken de belangstelling alleen maar leuk te vinden en de aanwezige melkveehouders lieten zich goed informeren. Met name het feit dat je bij de DairyRobot nog steeds de koe kan behandelen in de robot dankzij de melkput en dat alles in één beker gebeurt sprak de aanwezigen aan: ‘’Wij willen nog zeker 15 jaar melken en zijn op zoek naar meer flexibiliteit en arbeidsverlichting. Je wordt toch ouder en dan is het fijn als je niet dagelijks meer hoeft te melken, met het oog op de toekomst vinden wij het belangrijk om dit juist nu goed uit te zoeken.’’

Ook interesse in de DairyRobot van GEA of om een open dag te bezoeken? Op 23 novemeber hebben wij weer een belevingsdag op de planning staan. Neem contact met ons op voor meer informatie.