Autorotor draaimelkstal performer plus

GEA draaimelkstallen

GEA heeft veel vertrouwen in praktische apparatuur. Met hun snellere koeverkeer en vereenvoudigd overzicht over de melkplekken, stellen de melkcarrousels van GEA u in staat om u melkroutine te verfijnen en een hoog niveau van koecomfort te verzekeren. Andere voordelen zijn de hogere doorvoer, de verkorte werktijden en de lagere werkbelasting. Daarnaast kan het systeem gemakkelijk worden onderhouden en gereinigd dankzij de open standplaatsen en de slank vormgegeven bedienings- en functiezuilen. Dankzij dit totaalconcept verhogen de melkcarrousels van GEA de efficiëntie van uw hele melkveebedrijf.

GEA AutoRotor PerFormer Plus

Dé carrousel op maat

Een melkstal die het beste bij u past.
Richt het melkproces volledig naar uw wensen in.

De AutoRotor PerFormer biedt een brede range aan mogelijkheden. Onafhankelijk van uw bedrijfsomvang en de grootte van uw koeien, kan het flexibele concept van deze melkcarrousel qua uitrusting en automateringseisen volledig worden uitgevoerd naargelang uw wensen. Minimaliseer uw arbeids- en personeelskosten, richt het melkproces naar wens in en melk doelmatig twee of meerdere malen per dag. Met de AutoRotor PerFormer produceert u kwalitatief hoogwaardige melk met hoge hygiëne-eisen. Ook uw koeien ervaren het comfort van de ruime zij-aan-zij opstelling. Op deze manier kunt u een rendabele melkproductie veilig stellen in de toekomst.

Advies op maat

De AutoRotor PerFormer is een combinatie van vele, individuele mogelijkheden:

 • 24 tot 80 melkstanden
 • Retention arm voor een tweede melkronde (optioneel)
 • PosiGuide: positioneringsarm voor comfortabel aanzetten van het melkstel en storingsvrij melken
 • PosiForm: slanggeleiding met dropdown-functie van het melkstel voor een verbeterde arbeidsergonomie en hygiëne
 • DeMax melkstuurapparaat voor betrouwbare, automatische afname
 • Metatron en DemaTron melkstuurapparaten voor professioneel melkstalmanagement en exacte melkmeting
 • DPView in het AutoRotor – concept:
  •  Weergave van gemolken koeien
  • Weergave van de melkhoeveelheid/uur
  • Weergave van de melkduur
  • Weergave van dierinformatie
  • Snelle invoer mogelijk middels touchscreen

Op maat gemaakt gebaseerd op de bedrijfsstructuur

Het flexibele concept is gebaseerd op de ervaring van vele, wereldwijd geïnstalleerde, installaties:

 • individueel concept gebaseerd op de veestapelgrootte
 • minimale arbeids- en personeelskosten door geringere arbeidsbehoefte
 • stressvrij dierverkeer bij een hoge capaciteit
 • diervriendelijk design met ruime standplaatsen
 • standaard en commerciële uitvoeringen voor 15 tot wel 24 draaiuren per dag
 • gesloten kabinet voor de bescherming van melk technische componenten
 • Betonnen platform met antislip en beschermende toplaag
 • Optioneel RVS bekleding onder en/of boven het platform
 • Minimale onderhoudsbehoefte voor een lange looptijd en levensduur

Stressvrij voor een topprestatie
Ontspannen koeverkeer voor snel en langzaam melkende koeien

In de AutoRotor PerFormer komt iedere koe tot haar recht: een interessante oplossing is de optionele Retention arm. Trapt  een koe het melkstel af, vertoont ze opvallend gedrag of is ze niet volledig uitgemolken, dan zorgt de Retention arm er, zonder te stoppen, voor dat de koe nog een tweede melkronde mee draait. U kunt deze koeien nu beter inspecteren en ze kunnen naar wens automatisch worden geselecteerd. Zo benut u de maximale capaciteit van de melkcarrousel en bewaakt u de gezondheid van uw dieren. De ononderbroken non-stop draaisnelheid van de carrousel vermindert de arbeidskosten omdat u de absolute melktijd, door de hoge doorstroming van gemolken dieren per uur, verkort. Een alternatief voor de Retention arm is SpeedControl. SpeedControl verlaagt de draaisnelheid totdat de koe volledig is uitgemolken.

 

Een betrouwbaar proces
Geef naar wens vorm aan uw eigen melkroutine

De AutoRotor PerFormer ondersteunt u in de dagelijkse melkroutine. Kies daarom de aansluitarm die bij u past: PosiGuide voor doordacht melken, PosiForm voor aanmerkelijk verbeterd melkcomfort en hygiëne in het aanzetbereik. De in hoogte verstelbare fixatie aan beide armen zorgt voor een perfecte positionering van het melkstel zonder storende neerwaartse krachten.

 

Rondom perfect geïnformeerd

De AutoRotor PerFormer in combinatie met het DairyManagement Systeem 21 informeert de melker constant wat er gebeurt. De DPView software en het melkstuurapparaat geven gedetailleerde informatie van iedere koe weer. Gegevens invoeren kan direct op het touchscreen in de melkstal of via het melkstuurapparaat op de melkstandplaats.

Bedrijfszekerheid door ervaring

De klok rond betrouwbaar: van de draaikoppeling, het robuuste onderstel tot de onderhoudsarme elektro- en hydrauliekaggregaten. De AutoRotor PerFormer is gebaseerd op de jarenlange ervaring in geïnstalleerde melkcarrousels wereldwijd: of het nu gaat om 5, 10, 15 of 24 draaiuren per dag, zeven dagen per week.

Gegarandeerd een perfect verloop

Kiest u voor Metatron, de melkmanagement specialist, kiest u voor DemaTron, het allround talent of laat u betrouwbare afname over aan DeMax? Alle melkstuurapparaten zijn in het kabinet geïntegreerd en perfect door de melker te bedienen. Uw persoonlijke assistenten van GEA Nederland garanderen u zo, ronde na ronde, een perfect melkverloop.