Nieuws

30 jaar bij Schipper

Aan het eind van het jaar zetten wij onze jubilarissen in het zonnetje. Wij zijn trots op ons team maar bovenal op de medewerkers die zich al zo lang inzetten voor Schipper! Uiteindelijk zijn zij één van de belangrijkste factoren voor de kwaliteit en service die wij bieden. Herm-Jan van Beek is zo’n belangrijke factor binnen het team van Schipper Farm Tech. Op 1 juni 1988 ging Herm-Jan officieel in dienst bij Schipper. Nu zijn we 30 jaar verder en is hij vertegenwoordiger bij Schipper Farm Tech. Voor velen een bekend gezicht, als het niet in real life is dan wel van de filmpjes van Schipper waar hij een kijkje geeft in de stal. Dit jubileum is een goed moment om Herm-Jan eens wat vragen te stellen over zijn werk.

Hermjan van beekMet welke werkzaamheden begon je bij Schipper?
Nadat ik de metaalopleiding had gedaan ben ik bij Schipper gestart. Ze zochten destijds iemand naast Henk Vliek (die ook nog steeds bij Schipper werkt) en zo ben ik begonnen met het repareren van schudders, mestkettingen, waterleidingen, stallen lassen en nog veel meer.

Was je veel op de boerderij te vinden?
In het begin was ik 10% van de tijd bij boeren en de rest was ik in de werkplaats. Al snel verschoof dat en was ik meer en meer in de stallen te vinden. Er kwam steeds meer werk in de stalinrichting en de opbouw van melkstallen.

Wat zijn je leukste herinneringen uit die tijd?
Ik vond het opbouwen van draaimelkstallen heel mooi werk. Je ging met een vast team van project naar project, van melkstal naar melkstal. Je was goed op elkaar ingespeeld. Ik zie ons nog zo zitten met een vast clubje in een keet die dan ergens op de boerderij werd gezet.

Nu ben je verkoper, hoe ben je in de functie terechtgekomen?
Het werk in de stallen is best zwaar. Op een gegeven moment moest ik aan mijn heup geholpen worden en kon ik eigenlijk het werk niet blijven doen. Ik kreeg toen de mogelijkheid aangeboden om  verkooptaken over te nemen. Wouter kreeg het steeds drukker en kon daar iemand bij gebruiken. Dat vond ik een mooie uitdaging. Ik ben begonnen met verkopen van stalinrichting, maar zit nu ook in de verkoop van melkrobots.

Wat vind je het leukste aan je huidige functie?
Het begeleiden van projecten van de start tot aan de realisatie. Het meedenken met de klanten en het klantcontact daarbij vind ik mooi. Je bent van groot belang voor het slagen van het project, je adviseert de klant in ieder traject en bouwt zo een band op.

Heb je nog steeds genoeg uitdaging in je werk?
Absoluut! Wij zijn met hele mooie projecten bezig en daarnaast is de markt nog steeds volop in ontwikkeling.