Nieuws

100ste Monobox in Nederland

In februari werd een mijlpaal bereikt met de installatie van de 100ste Monobox in Nederland. Twee jaar geleden werd de Monobox gelanceerd, Schipper Farm Tech installeerde destijds de eerste Monobox bij Valkengoed. Sindsdien wint de Monobox steeds meer terrein.

Monobox installaties door Schipper Farm Tech
Sinds de eerste Monobox heeft Schipper Farm Tech diverse Monoboxen mogen installeren. Zo werden er bij de familie van Egdom twee Monoboxen geplaatst. Albert van Egdom maakte weloverwogen zijn keuze voor de Monoboxen van GEA: ”Ik heb drie merken met elkaar vergeleken en gekozen voor de Monoboxen van GEA. Dit had meerdere redenen maar de belangrijkste zijn voor mij het voorbehandelen in de tepelbeker, snelle aansluiten en het energieverbruik dat ten opzichte van andere merken lager is.” Bekijk hier het filmpje waarin een kijkje wordt genomen in de stal van van Egdom.

Voordelen Monobox
Voor melkveehouders die automatisch willen melken heeft de GEA Monobox veel voordelen. De Monobox heeft een capaciteit tot 70 koeien per box. De Monobox is eenvoudig te installeren. Koeien raken snel gewend aan de nieuwe manier van melken. Ook zorgt de Monobox voor gezonde kuddeprestaties en verhoogt het de melkopbrengst waarbij er minder middelen, water en energie nodig is. Het moderne en functionele ontwerp met touchscreen display en buitengewone ergonomie maken data monitoring makkelijker. Meer voordelen en informatie over de Monobox vindt u hier. 

monobox