DODA schroefscheider

Doda is een fabrikant van mestpompen, mixers en scheiders en kent een historie van een halve eeuw. Naleving van de strenge milieuregels en een continue ontwikkeling hebben de fundamentele basis gelegd dat Doda op dit moment marktleider is in deze sector Dit heeft in de loop der jaren geresulteerd in diverse octrooien en kwaliteit awords. 

144.dodamestscheider

Waarom een mestscheider?

Een mestscheider geeft meer ruimte in de mestopslag doordat de vaste mest uit de drijfmest op een bovengrondse opslag gestapeld kan worden. Gescheiden dunne fractie bevat de meeste stikstof en geeft een zeer snelle groei van uw gewassen, proeven geven aan dat dit de kunstmest evenaart. Er kan ook meer eigen mest op het land gebracht worden tot de maximale stikstofgift. Gescheiden dikke fractie is stapelbaar en bevat de meeste fosfaat en is geschikt al ruige mest op land wat als natuurgebied aangemerkt wordt. Het is eenvoudig uit te rijden op land waar humus gewenst is en tevens een makkelijk product om af te voeren als uw mestboekhouding dit vereist. Gescheiden mest geeft meer mogelijkheden gestuurd te bemesten en zo een maximaal resultaat uit uw eigen meststoffen te halen. Mogelijkheid de gescheiden dikke fractie te gebruiken als boxstrooisel in uw stal. Bij een voldoende droge stofgehalte is dit een goede oplossing. Hiervoor gebruiken wij de HD 9,2 Kw schroefscheider waarbij wij ons onderscheiden van scheiders van andere merken, hiermee houden wij de droge stof contant op 30/35% Gescheiden dikke fractie is makkelijk te composteren wat mogelijkheden naar de toekomst geeft. Ook volledig gecomposteerde mest is een ideaal product als boxstrooisel.

147.separatore_coclea

De werking
Uniek is de snijinrichting in de scheider zodat storingen tot een minimum worden beperkt. De roestvrijdstalen zeef is in diverse zeefdoorlaten te verkrijgen en de vijzel is te verkrijgen in staal of roestvrij staal. De elektromotor drijft via een planetaire tandwielkast de schroef aan. Het overloopsysteem door middel van een roestvrijstalen “schoorsteen” zorgt voor een maximum aan veiligheid. De schroefscheider is op deze manier beveiligd tegen overdruk op de trommelzeef die in de schroefscheider gemonteerd is. Tevens kan de mest retour naar d emestopslag terug stromen bij een eventuele storing.

Doda schroefscheiders kenmerken zich door een zeef efficiënt en eenvoudig systeem voor scheiding van vaste stoffen en vloeistoffen. Dit resulteert in lage onderhouds- en stroomkosten. De schroefscheiders zijn geheel gebouwd van roestvrij staal 304 en de uitgekiende voetsteun zorgt er voor dat er relatief weinig ruimte nodig is om de machine te plaatsen.

De klep waar de vaste mest uittreed is door een robuust tandhevelsysteem op druk instelbaar. Gewichten houden de klep op druk en zijn regelbaar waardoor de ideale droge stof van de vaste mest te verkrijgen is die u wenst. Vervangen van slijtdelen is zeer eenvoudig en snel te realiseren. Tevens heeft Doda, naast de mestscheider, uitgebreide mogelijkheden voor platforms waar de mestscheiders op gemonteerd kunnen worden, en waar ook op hoogte van veiligheid is gedacht. De platforms met statieven zijn volledig verzinkt.

Model 4 kW 5,5 kW HD 9,2 kW
Vermogen 4 kW 400 Volt 5,5 kW 400 Volt 9,2 kW 400 Volt
Zeeflengte 520 mm. 780 mm. 780 mm.
Capaciteit* 10 tot 40 m3/uur 10 tot 50 m3/uur 10 tot 20 m3/uur
Lengte 175 cm. 199 cm. 221 cm.
Breedte 87 cm. 87 cm. 87 cm.
Hoogte zonder
(met “schoorsteen”)
100 cm.
310 cm.
100 cm
310 cm.
100cm.
310 cm.
Aansluitingen 6” 6” 6”

145.dodamestscheider2

 

 

 

Contactgegevens
Leembruggerweg 3a
3882 RV Putten

Tel. (0341) - 743943
E-mail: info@schipperfarmtech.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
08.00 – 17.00 uur.

Zaterdag
08.30 – 12.30 uur beperkt.
Dealer van: