GEA Monobox

Nieuwe generatie GEA melkrobot

De GEA Monobox geeft professionele melkveehouders de grootste voordelen bij geautomatiseerd melken. De monobox is geschikt voor maximaal 70 koeien box. Dit zorgt voor een meer flexibele en effectievere dagelijkse planning. Het moderne, functionele design, grote touchscreen display en de ergonomische uitvoering van de monobox vereenvoudigen de data-monitoring. De handmatige ondersteunigsfuncties maken het bijzonder gemakkelijk om koeien met speciale zorg te behandelen. De led uierverlichting maakt het werken comfortabeler.

Modern ontwerp

Het open, diervriendelijke ontwerp met zijn brede in- en uitgangen, zorgt voor een veilige en snelle toegang tot de box. De verstelbare lengte van de box zorgt voor een optimale positionering van elke koe. Dankzij het modulaire ontwerp is het systeem snel geïnstalleerd en is het onderhoud eenvoudig en snel.

Hoge productiviteit en uitstekende dierenzorg

De Monobox module heeft een uniek melkproces en is zo uitgevoerd dat het volledige melkproces binnen de melkbeker wordt uitgevoerd. Elke stap – van onder hangen tot speenreiniging en stimulatie, voormelken en melken – maakt deel uit van een soepele en uniforme procedure. Het proces van dippen zorgt voor de ideale uierbescherming, waardoor de totale gezondheid van de koeien wordt verhoogd. Door de zelfdenkende reinigingsautomaat is elke gemolken speen 100% gereinigd. Met de GEA monobox kunt u vertrouwen op een hoge productiviteit en een premium melkkwaliteit. Dit wordt bereikt doordat de monobox de gezondheid van de koeien waarborgt en een hoge opbrengst biedt met een minimale uitgave van middelen, water er energie.

Beste melkkwaliteit

Voor eersteklas melkkwaliteit is het van belang dat de koe goed en snel gemolken wordt. Doordat de korte melkslangen weinig weerstand geven is de melkafvoer in de Monobox zeer goed. Het complete melkproces vindt plaats in de steriele melkbeker. Elke speen wordt direct aangesloten. In de beker wordt elke speen gegarandeerd gereinigd en voorgestraald (‘everything inline’). Na het reinigen wordt elke speen individueel gestimuleerd. De kwartierseparatie zorgt dat alleen goede melk in uw tank komt. De melk wordt voorzichtig weggepompt door de energiebesparende frequentiegeregelde melkpomp. Dus voor een goede melkkwaliteit kiest u voor de Monobox.

Volledige transparantie

De Monobox geeft inzicht in uw operationele kosten, zowel op locatie als op afstand. Of het nu gaat om energie, water of reinigingsmiddel; de verbonden meters zijn door online monitoring via FarmView uit te lezen zodat u maximum toezicht heeft op uw verbruik cijfers. Alle componenten in de Monobox zijn zo klein mogelijk, maar toch zo groot als noodzakelijk om een maximaal rendement te behalen.

De perfecte opstelling voor elke stal

De monobox kan naadloos worden geïntegreerd in uw stal en uw favoeriete stal-concept. De compacte open module biedt ruim comfort voor elke koe. In de kalme, comfortabele omgeving van de robot, zullen koeien snel wennen aan de cyclus van voeren, rusten en gemolken worden. Optionele koe-routing zorgen ervoor dat koeien die speciale zorg en aandacht nodig hebben worden gestuurd naar de plekken in de stal waar ze deze zorg kunnen krijgen. Met de hulp van de monobox, kunnen uw dagelijkse kudde management activiteiten worden gedaan in een handomdraai.